Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Kripto Para Toplantısı Düzenledi

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto paralar ve ICO’lar ile ilgili olarak toplandı


Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto paralar ve ICO’lar ile ilgili olarak toplandı. Yapılan görüşmelerde kripto paraların varlığı ve geleceği, ICO’ların durumu ve geleceği konuları yetkililer tarafından tartışılırken, gelecekte nasıl ve ne zaman önlemler alınabilecek olduğu konuşuldu. Bir süredir kripto paralar ile ilgili olarak yaşanan ciddi sıkıntılar, kripto paraların güncel değerinin artmasına rağmen hükümetlerin olumlu ve olumsuz tavırları ve açıklamalarının piyasa üzerinde ciddi baskı oluşturduğu ifade edildi.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkilileri tarafından yapılan görüşmeler ve açıklamalar sonucunda bu alanda atılabilecek olan adımlar, alınabilecek olan önlemler ve neler yapılması gerektiği ile ilgili tüm konuların görüşüldüğü bilgisi paylaşıldı. Canlı video yolu ile internet üzerinden de yayınlanan toplantı sonucunda Tayland’da neler yapılabilecek olduğu, bu konuda nasıl adımların atılmasının uygun olabilecek olduğu görüşlerine kullanıcılar tarafından da yorum yapıldığı gözlemlendi.

Türkiye’de Yapılmıyor

Türkiye’de ise bugüne kadar devlet çatısı altında kripto paralar ile ilgili araştırmalar yapılmasına rağmen toplantıların yapılmadığı tahmin ediliyor. Bakanlar Kurulu ve Merkez Bankası toplantılarında gelecek yıllarda kripto paraların durumuna göre toplantıların yapılabilecek olduğu, bu aşamada ise toplantı ve benzeri görüşmelerin yapılabileceği tahmin edilmekte.

  • ABD, Kanada, Güney Kore, Çin, Tayland, Arjantin ve benzeri ülkelerde bugüne kadar kripto paralar ile ilgili toplantıların yapıldığı, bu toplantılarda önlemler ile ilgili kararlar alındığı bilinmekte.