Bitcoin ATM’si Sayısı Artıyor

Bitcoin ATM’si ile ilgili olarak bugün basında yayınlanan haberlerde her gün yeni 6 Bitcoin ATM’si kurulduğu ve bu ATM cihazlarının genelde Asya ülkeleri ile ABD’de olduğu açıklandı


Bitcoin ATM’si ile ilgili olarak bugün basında yayınlanan haberlerde her gün yeni 6 Bitcoin ATM’si kurulduğu ve bu ATM cihazlarının genelde Asya ülkeleri ile ABD’de olduğu açıklandı. Kripto paraların son günlerde düşüş yaşamasına rağmen Bitcoin ATM’si yerleştirilmesi konusunda bu kadar hızlı adım atılmasının ise gelecekte büyük maddi zararlara sebep olabilecek olduğu, bu riski alan şirketlerin ise atacak olduğu adımları geleceğe yönelik değil bugüne yönelik olarak düşünerek bir şans denemesi yaptıkları ifade edildi.

İddialara göre şimdiden tüm dünyada kurulu olan ve çalışan aktif Bitcoin ATM’si sayısı 3131 olarak belirlenmiş durumda. Bugün itibari ile bu sayı çok büyük bir sayı denilemez ama bu cihazların kurulu olduğu ülkelerin ABD, Güney Kore, Japonya, Hong Kong ve Çin başta olmak üzere Tayland ve diğer bazı ülkelerde olması Bitcoin yatırımcılarının direkt olarak her istedikleri yerden Bitcoin işlemlerini yapmalarını engelliyor.

Türkiye’de Yok

Türkiye’de henüz 1 tane dahi Bitcoin ATM’si cihazı yok. Bunun nedeni belirli bir takım güvenlik önlemleri ve belirli bir takım kripto paralar ile fazla ilgilenen şirketler olmaması gösteriliyor. Gelecekte bu sayılar artacak olduğu üzere bir gün Bitcoin’in logosunu görebilecek olduğumuz ATM cihazlarının Türkiye’ye de gelmesinin mümkün olabileceğini söylemek pek güç olmaz. Türkiye gelişmeye devam eden ekonomilerden birisi olduğu üzere kripto paralar ile ilgili sürekli gelişen ülkelerin başında geliyor.