Bitcoin İçin Kritik Çanlar Çalıyor Mu?

Bitcoin fiyatlarında hala daha 10.000 dolar sınırının geçilmemesi, piyasa hacminin kripto para toplamında 300 milyar dolar seviyesinde tekrar ediyor olması ve kripto paralara dair yapılan olumsuz yorumlarda yaşanan artışlar ile yatırımcı sayısının git gide daha...


Bitcoin fiyatlarında hala daha 10.000 dolar sınırının geçilmemesi, piyasa hacminin kripto para toplamında 300 milyar dolar seviyesinde tekrar ediyor olması ve kripto paralara dair yapılan olumsuz yorumlarda yaşanan artışlar ile yatırımcı sayısının git gide daha fazla azalması ve yatırım oranlarının düşmesi yatırımcıları endişeye sürükledi. Yatırımcılar kripto para fiyatlarında artış olmadığı sürece başarı beklenmemesi gerektiğini ve kimsenin kendi parasını belirli oranda kar getirmeyecek olan bir yatırıma yatırmasının beklenmemesi gerektiğine değindi.

Bazı yatırımcılar ise kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler sonucunda kendi yatırımlarını geri çekerek piyasada endişe ve korkunun hakim olduğunu, bu korkunun ortadan kalkması adına en azından Bitcoin fiyatlarının bir kez daha rekor kıracak seviyeye yakın orana yaklaşması gerektiğine değindi.

Yatırımcı Sayısı Artıyor Gibi Görünüyor Ama Artmıyor

Yatırımcı sayısı aslında artıyor gibi görünmesine rağmen mevcut yatırımcı sayısında en ufak bir artış olmuyor. Aksine eski yatırımcılar kar elde edemediklerinden dolayı piyasadan çıkarken yeni giren yatırımcılar ise düşük tutarlarda piyasaya yatırımlar yapıyor ve bunun sonucunda ortaya çıkan sonuç oldukça fazla kötü oluyor. Yatırımcıların kripto paralara tekrar yatırım yapmasını sağlamanın yolu ise Bitcoin fiyatlarının yükselmesi ve yeni rekorları beraberinde kırmasından geçiyor.

  • Bitcoin fiyatlarının artış yaşayıp hemen düşüş yaşaması bir değişimi başlatmayacak olsa da kripto para fiyatlarından anlık kar kazanmak dahi yatırımcıların moralini düzeltiyor ve olumlu yorumları daha da fazla arttırıyor.