İngiltere Halkı Bitcoin’i Olumsuz Görüyor

İngiliz halkı hakkında yapılan araştırmalarda halkın büyük kısmının Bitcoin’i olumsuz gördüğü ve bundan dolayı Bitcoin’e karşı uzak oldukları açıklandı


İngiliz halkı hakkında yapılan araştırmalarda halkın büyük kısmının Bitcoin’i olumsuz gördüğü ve bundan dolayı Bitcoin’e karşı uzak oldukları açıklandı. Bir süredir araştırmalar yapan İngiltere merkezli araştırma şirketlerinin sonuçlarında da İngiliz halkının Bitcoin’i güvenilir olarak görmediği ve pek fazla yatırımlarını bu alanda yapmadıkları açıklanmıştı. Yapılan açıklamalar bir yana kripto paralara dair son veriler durumun daha kötü olduğunu gösterdi.

Düşüş yaşayan kripto paralar dolayısı ile sık sık açıklamalar yapan yatırımcılar İngiliz kullanıcıları daha fazla etkiledi ve kripto paralardan daha fazla uzaklaşmasına neden oldu.

D-CYFOR: İngiliz Halkının %92’si Biliyor

İngiliz halkının %92’sinin Bitcoin ve kripto paraları bildiğini ancak ortalama olarak sadece %26-30 oranında kısmının Bitcoin yatırımı yapabileceklerini ve yaptıklarını belirtti. Birçok İngiliz vatandaşının kripto paraları bir numara olarak gördüğünü açıklayan D-CYFOR, ”İngiltere halkı Bitcoin’in bir gün çökecek olduğunu düşünüyor.” dedi. Araştırma sonuçları İngiltere’de fazlası ile ses getirdi. Araştırmaya dair tam olarak yayınlanan sonuçlarda halkın bir kısmının Bitcoin ile ilgili olduğu doğrulanırken, büyük bir kısmının Bitcoin hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen ilgisinin sıfıra yakın seviyede olduğu ve kripto paraları olumlu olarak görmedikleri belirtildi.

Yapılan araştırmanın kaç kişi ile yapıldığı açıklanmadı ancak medya ve sosyal medya üzerindeki yorumlara dahi dikkat edildiği ve buna uygun olarak araştırmanın sonuçlandırıldığı belirtildi.