Malta, “Blockchain Adası” Olma Yolunda!

Malta Parlamentosu 26 Haziran’da, kripto ve blockchain ve bitcoin teknolojisi ile bağlantılı üç yasaya onay verdi


Malta Parlamentosu 26 Haziran’da, kripto ve blockchain ve bitcoin teknolojisi ile bağlantılı üç yasaya onay verdi. CCN’nin haberine göre yapılan açıklamada, bu tasarının amacı:
Blockchain teknoloji çözümlerinin geliştirilmesinde Malta’yı önde gelen ülkeler arasına getirmek ve bu sektördeki şirketlerin kurulmasını teşvik etmek olduğu belirtildi.

Parlamentonun Dijital İnovasyon Sekreteri Silvio Schembri, Twitter’daki profilinde onayın oybirliği ile yapıldığını ve bu sürece öncülük etmekten onur duyduğunu vurguladı. Schembri, “BlockchainIsland”  Hashtag’i ile tweet’i tamamladı ve ülkenin “blockchain adası” olma isteğini gösterdi.

Blockchain, internetin yaratılmasından bu yana en çok umut vaat eden teknolojiler arasındadır ve IBM, Microsoft ve Google gibi teknoloji devleri ile finansal kurumlar ve ayrıca hükümetlerin çalışma ve geliştirilmesinin konusudur.

Genç Yönetici, Süreci Yönlendirmekten Memnun
CCN’ye konuşan genç yönetici, bu yeni faturaların kripto ve blockchain sektörünün gelişmesine izin vereceği konusunda iyimser konuştu.

Ayrıca,WH Advocates’in bir ortağı olan Dr. Joseph F. Borg, bu önemli gelişmeler hakkında BitMalta’nın avukatlarının reklam kurucusuyla konuştu:

“Bugün, bugün Blockchain, kripto para meraklıları, profesyoneller ve Malta’daki girişimciler için tarihi bir gün. Malta’yı blockchain işletmeleri için tercih edilebilir ülke haline getirmenin ilk adımıdır. Parlamentonun üç yasayı da oybirliğiyle kabul etmesi, sektörün istikrarı ve Malta’nın Blockchain ve kripto para şirketlerinin merkezi haline gelmesi için çok önemlidir. “