Türk Yatırımcı Piyasaya Olumlu Bakıyor

Kripto para piyasa dünyada en fazla ilgi gören dijital piyasalar arasında ilk sıralarda bulunuyor


Kripto para piyasa dünyada en fazla ilgi gören dijital piyasalar arasında ilk sıralarda bulunuyor. Her gün daha fazla gelişen yapısı ve daha fazla yatırımcı sayısı dolayısı ile gücüne güç katan kripto paralar bugünlerde Türkiye’den de fazlası ile ilgi görmekteler. Türk yatırımcıların bir süre önce 6.300 dolar sınırının altında olan Bitcoin’e ilgisinin az olması ve dip dalga endişesi dolayısı ile sık sık yeni iddialar ortaya atılsa da 6.400 dolar sınırının başarılı bir şekilde aşılması sonrasında yatırımcıların tam anlamı ile kripto paralara olan ilgisinin kat be kat arttığı görüldü.

Seçimlerin sona ermesi ile birlikte zaten bir nebze gergin olan ortamın yumuşaması ve belirsizliklerin yavaş yavaşta olsa kalkmaya başlaması sonrasında bir kısım yatırımlar Bitcoin, bir kısım yatırımlar ise yapılan yorumlar ve açıklamalara göre döviz kuru yatırımı olarak yön buldu.

Yatırımcı Yatırımlarını Arttırdı

Kripto para yatırımcılarının seçimlerden hemen sonra dikkatli bir şekilde yatırımlarını daha fazla arttırması da dikkat çekti. Bazı yatırımcılar ellerinde bulunan Bitcoin’lerini satıp Ethereum alırken, bazı yatırımcılar ise tam tersini yaparak daha fazla kazanç sahibi olabilecek olduklarını umduklarını ifade ettiler.

  • Bitcoin fiyatının 6.400 dolar sınırını aşması sonrasında birçok yeni yatırımcının da piyasada aktif olarak boy göstermeye ve yatırımları bulunmaya başladığı iddiası mevcut. Piyasa hacmi isse hala daha tam olarak yükselmiş değil.