Özbekistan Cumhurbaşkanı Blockchain Kararnamesi İmzaladı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, bugün imzaladığı yeni kararname ile birlikte ülkesinin kripto paralar ve dijital blockchain teknolojilerine geçiş yolunu daha fazla hızlandırmak adına adımlar atılması ve ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin bu yönde çalışmaları arttırması...


Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, bugün imzaladığı yeni kararname ile birlikte ülkesinin kripto paralar ve dijital blockchain teknolojilerine geçiş yolunu daha fazla hızlandırmak adına adımlar atılması ve ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin bu yönde çalışmaları arttırması yönünde talimat verdi. Son yıllarda adı sık sık terör örgütleri ile anılan ve bölgede aktif olarak ticari değeri yüksek ülkelerden birisi olan Özbekistan’ın bu şekilde birçok ülkeye oranla öncü bir adım atarak kararname yayınlaması  kripto para dünyasının ilgisinden kaçamadı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, imzaladığı “Özbekistan Cumhuriyeti’nde dijital ekonomi gelişimi için önlemler” kararnamesi kararı ile birlikte ülkenin kripto para madenciliği, kripto paralar ve blockchain teknolojisi ile ilgili en üst düzeyde araştırmalar yapmasını ve en üst düzeyde ülkenin bu teknolojileri kullanarak geride kalmaması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Blockchain Entegre Edilecek

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in imzaladığı karar sonucunda 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile şirketler ve hükümet kurumlarının blockchain teknolojisine uyumlu hale getirilmesi istendi. Bu teknolojinin henüz daha geliştirme aşamasında olmasından dolayı o zamana kadar neler olur ve neler yaşanır konusu bilinmezliğini korurken, bu yönde atılan adımların ülkenin gizlilik, güvenlik ve kalkınmasında rol oynayacak.

Kararname ile kripto para madenciliği yapmak isteyenlerin belirli bir maddi kazanç dolayısı ile lisans almak zorunda kalacak oldukları da açıklandı.