Taşımacılar 10.000 Dolarlık BTC’yi ”Yanlışlıkla” Çaldı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara bölgesinde yaşanan olay ”bu kadarı da olmaz denilecek kadar şanssızlık” dedirtecek cinsten


ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara bölgesinde yaşanan olay ”bu kadarı da olmaz denilecek kadar şanssızlık” dedirtecek cinsten. Dünyanın en gelişmiş ekonomisi ve demokrasinin beşiği olmasına rağmen zaman zaman insan haklarında ve verilen emeğin karşılığının alınması konusunda sorunlar yaşanan Amerika Birleşik Devletleri’nde bir taşımacılık şirketinin ev taşıma işlemi sonrasında borçlu tarafından ödeme yapılmaması üzerine nakliyeciler tarafından orada bulunan ve ABD’de çok uygun fiyata satılan iMac modeline el konuldu.

Nakliyeciler iMac modeline el koyma nedeni olarak kendilerine ödeme yapılmamasını gerekçe gösterirken, daha sonrasında işin daha farklı bir boyutta olduğu ortaya çıktı. O bilgisayarda tamı tamına 10.000 dolarlık Bitcoin yatıyordu ve hesaba erişim o an için hemen olmasa da bir süre içerisinde mümkün olabilirdi.

18 ve 24 Yaşındalar, Lüks Otomobilde Geziyorlar

Daha sonra ev sahibinin polis departmanına gitmesi ile birlikte ”bilgisayar içerisinde kişisel 10.000 dolarlık BTC bulunmakta” dediğini söylemesi üzerine eyalet polis departmanı hemen harekete geçti ve 18 yaşındaki kadın, 24 yaşındaki erkek taşımacının bu bilgisayarda bulunan yatırımları çalmadan el koyma yönünde çalışmalar başlattı. Polise giden ev sahibi ise genç kadın ve adamın Lexus marka lüks otomobille bölgeden uzaklaştıklarını ve neden dolayı bu işi yaptıkları sorusuna sebep oldu.

Polislerin çiftin evine yaptıkları baskında herhangi bir eşya olmadığı ve iMac model Apple marka bilgisayarında bulunmaması üzerine detaylı sorgulama aşamasına geçildiği açıklandı.