Çin Halk Bankası: ICO’lara Müsaade Etmeyeceğiz

Çin Halk Bankasının yeni açıklamasında kripto paraların yakından takip edildiği ve takip edilmeye devam edilecek olduğu mesajı verilirken, ICO’lar konusunda ise daha katı adım atılacak olduğunun açıklaması yapıldı. Çin Halk Bankasının açıklamasında ICO’lar ile ilgili bazı...


Çin Halk Bankasının yeni açıklamasında kripto paraların yakından takip edildiği ve takip edilmeye devam edilecek olduğu mesajı verilirken, ICO’lar konusunda ise daha katı adım atılacak olduğunun açıklaması yapıldı. Çin Halk Bankasının açıklamasında ICO’lar ile ilgili bazı kararlar alınacak olduğu ve güvenilir olmayan ICO’lar hakkında en üst düzeyde işlem yapılacak olduğunun bilgisi açıklandı.

Kripto paralar konusunda ciddi adımlar atan ve attığı her adım ile dünyanın dikkatini çekebilen ülke olan Çin, ABD ile arasında yaşanan üst düzey ticaret savaşı dolayısı ile bugünlerde bazı sorunlar yaşıyor ve yaşadığı bu sorunlar Yuan’ın (Çin para birimi) dolar karşısında sürekli değer kaybı yaşayarak Çin’de daha fazla sorunlar yaşanmasına neden oluyor.

ICO Konusunda Sert Tavır

Çin Halk Bankasının ICO’lar konusunda güvenilir olmayan ve dolandırıcılığa yönelik ICO’lara göz açtırmayacak olduklarını açıklaması ülkede insan hakları, demokrasi ve adalet konularında yaşanan sorunlar dolayısı ile iktidar partisinin kendi gücünü farklı yönde kullanabilecek olduğunu ve bunu bahane ederek kripto paralar hakkında bazı önlemler alabilecek olduğu endişesi yaşatıyor.

Çin 1.2 milyarı aşkın nüfusa sahip olmasına rağmen mevcut hükümet insan hakları ve benzeri konularda oldukça katı ve kendisinden yana kurallar sergiliyor.

Bu durum ise ülkede tek gizli para olan kripto paraların güvenliğini daha fazla riske atarken, kripto para borsalarına uygulanan baskılarda gözden kaçmıyor.