Türkiye Blockchain Teknolojisini Ne Kadar Biliyor?

Türkiye’de Bitcoin vatandaşlar tarafından son birkaç aydır yaşanan web sitesi artışları ve benzeri haberler ile birlikte daha fazla ilgi odağında, peki ya blockchain teknolojisinin ne olduğu biliniyor mu


Türkiye’de Bitcoin vatandaşlar tarafından son birkaç aydır yaşanan web sitesi artışları ve benzeri haberler ile birlikte daha fazla ilgi odağında, peki ya blockchain teknolojisinin ne olduğu biliniyor mu? Türk halkının Bitcoin hakkında bilgi sahibi olduğu, blockchain teknolojisi hakkında ise pek fazla bilgi sahibi olmadığını baştan söylemekte yarar var. Zira Türkiye’de Bitcoin en fazla bilinen kripto para iken altkoin dahi tam anlamı ile bilinmiyor.

Ama bu duruma sadece Türkiye’de değil tüm dünyada rastlanıyor. Dünyada yaşayan insanların neredeyse %85 oranının Bitcoin dışında diğer altkoinler hakkında bilgi sahibi olmadığı, bununla da kalmayarak blockchain teknolojisi ile ilgili bir bilgileri olmadığı araştırmalara konu oluyor.

Yatırımlar Artıyor, Teknoloji Gelişiyor

Yatırımların günden güne daha fazla arttığı kripto para ve blockchain teknolojisi kategorilerinde vatandaşların ise bilgi sahibi olmaya yönelik olarak girişimleri olmadığından ve endişe ettiklerinden dolayı pek fazla blockchain teknolojisine dair araştırmalar yapmadıklarını Türkiye’ye dair Google aramalarında görmek mümkün. Bunun yanında blockchain teknolojisinin eğitimli, teknoloji bilgisi yüksek ve ilgisi yüksek olan genç kimseler tarafından daha fazla bilindiği de araştırmalara konu edilmiş durumda.

  • Blockchain bir zincir teknolojisi olarak tanımlanır. Daha hızlı ulaşım ve daha güvenilir olmasından dolayı son 1 yıldır hükümetlerin dahi gündeminde olan bir teknolojidir ve asıl amaç aşırı veri yükünü azaltmak ve daha rahat bir gezinti sunarak kolaylık sağlamaktır.