18 Yaş Altı Çocukların Kripto Para Kullanımına Dikkat!

Gelişmeyi sürdüren dünyada 18 yaş altı çocukların maalesef kötülükler ile karşı karşıya kaldıkları ve bazen kendileri, bazen ise zorlama ve baskı dolayısı ile bu kötülüklerle karşılaştıkları bilinmekte


Gelişmeyi sürdüren dünyada 18 yaş altı çocukların maalesef kötülükler ile karşı karşıya kaldıkları ve bazen kendileri, bazen ise zorlama ve baskı dolayısı ile bu kötülüklerle karşılaştıkları bilinmekte. Bu kimi zaman cinsel taciz, kimi zaman uyuşturucu, kimi zaman ise ölümle sonuçlanan sorunlara sebebiyet verse de alanında uzman olan siber güvenlik uzmanları 18 yaş altı çocukların kripto para kullanımının aileler tarafından engellenmesi gerektiğini savunuyor.

Kapalı kapılar ardında milyonlarca insanın kötülük için çaba harcadığını belirten siber güvenlik raporlarında son yıllarda çocukların daha çok internet üzerinden ve gerçek hayatta fiziksel olarak cinsel taciz, şantaj ve benzeri sorunlara maruz kaldıkları belirtiliyor.

Çocukları Hedef Alıyorlar

Bitcoin sahibi 18 yaş altı çocukların tam olarak karar veremeyecek olduğuna değinen birçok yabancı sivil siber güvenlik uzmanı, 18 yaş altı çocukların kripto para sahibi olmaları durumunda daha fazla şantaj, olası kayıplarda daha fazla aile korkusu dolayısı ile dolandırıcıların eline düşebilecek oldukları bu durumun ise istenmeyen sonuçlar doğurabilecek olduğunu düşünmekte.

Türkiye’de de bazı ailelerin çocuklarına yüksek kar dolayısı ile kripto para sahibi olmalarına onay vermeleri durumu olabilecek olduğundan, bu uyarıları dikkatle önem vermek ve  çocukların kripto para erişimlerini ya çok yakından gözlemek, ya da tamamen engellemek en iyi karar olacaktır.

Haberlerde görüldüğü üzere evde olan altınları, paraları dolandırıcılara kaptıran ve evde tek başına iken şantaja dahi maruz kalan maalesef ki birçok çocuk mevcut. İşte bu ve benzeri sorunları engellemek adına çocuklar ile yakından iletişim kurulması ve dikkatle takip edilmesi büyük önem taşıyor.