Vietnam Kripto Para Donanımlarını Yasakladı

Vietnam yönetimince alınan karar sonucunda ülkede kripto para madenciliği cihazları yasaklandı. Vietnam yönetiminin kripto para donanımlarını yasaklama nedeni ile ilgili olarak tam açıklama yapılmazken, ülkede Maliye Bakanlığı ve ekonomi yönetiminin bu durumu desteklediği, kripto para madenciliği...


Vietnam yönetimince alınan karar sonucunda ülkede kripto para madenciliği cihazları yasaklandı. Vietnam yönetiminin kripto para donanımlarını yasaklama nedeni ile ilgili olarak tam açıklama yapılmazken, ülkede Maliye Bakanlığı ve ekonomi yönetiminin bu durumu desteklediği, kripto para madenciliği cihazlarının ve donanımlarının ithal edilmesini yasakladığı belirtildi. Ülkede madencilik yapan grupların ise bu durumdan dolayı birçok madencilik yapan grubun mağdur olacak olduğu ifade edilirken, tam olarak neden dolayı cihazların yasaklandığı konusunda açıklama yapmadı.

Vietnam kripto para madenciliği alanında çok fazla popüler bir ülke olmamasına rağmen kripto para madenciliğinin bireysel olarak en fazla yapıldığı ilk 10 ülke arasında.

Venezuela Yolunda İlerliyorlar

Venezuela örneğinde olduğu şekilde kripto para madencilik cihazını yasaklayan Venezuela’dan sonra Vietnam yönetimince bu tür yasaklar uygulanmak istemesi ülkelerde kripto paralara karşı olumsuz durumların beraberinde gelebildiğini gösteriyor. Kripto para madencilik cihazlarının tamamen yasaklanması gerçek olabilir iken ülkelerde yine belirli bilgisayar parçaları satışı sayesinde tam performanslı şekilde olmasa bile kripto para madenciliği yapılabiliyor.

Bilgisayar donanımlarının mecburi olarak ithal edilmesi gerektiği ve bilgisayar parçalarının son derece gerekli parçalar olmasından dolayı tüm dünyaya bilgisayar parçaları ithal ediliyor veya ülkeler tarafından üretiliyor.