Hindistan Maliye Bakanlığı Yetkilisi: Eylül’de Düzenlemeler Devrede Olacak

Hindistan Maliye Bakanlığı yetkilisince yapılan açıklamada kripto paralar ile ilgili tüm düzenleme ve yasaların Eylül ayında hemen devreye alınacak olduğu açıklandı


Hindistan Maliye Bakanlığı yetkilisince yapılan açıklamada kripto paralar ile ilgili tüm düzenleme ve yasaların Eylül ayında hemen devreye alınacak olduğu açıklandı. Hindistan, yaşanan kripto para sıkıntıları ile gündemde iken yaşanan sıkıntıların boyutu ise son derece büyük. Ülkede kripto paraları yasaklayan yetkili kurumlar bir tarafta iken başka yetkili kurumlar ise yasakların kaldırılması adına karar veriyor ve bunun sonucunda ülkede büyük bir kripto para yasası krizi yaşanıyor.

Hindistan Anayasa Mahkemesi ve Hindistan Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ve verilen kararlar halkı zarara sokarken, zor durumda bırakıyor ve oldukça kötü ve insan haklarına aykırı kararlar olarak gösteriliyor.

Yasaları Devreye Alıyorlar

Ülke yönetimi Hindistan Maliye Bakanlığı adı altında yeni yasaları Eylül ayında devreye alarak kripto paralar konusunda kesin bir karara varmış olacak. Bu kararlar ne yönde ve nasıl olacak bilinmezken, ülkede kripto paralara dair yapılan araştırmalar, verilecek olan kararlar ve yeni çıkacak yasaların pek fazla halkın istediği türde yasalar olmayacağı tahmin ediliyor. İnsan hakları ihlalleri ve tek taraflı zenginleşmenin hakim olduğu Hindistan’da hükümet olası kötü sonuçları engellemek için Bitcoin ve kripto paraların tamamının kullanımının yasak olması gerektiğini savunuyor.