Romanya Elektronik Para Yasaları Üzerinde Çalışıyor

Romanya Maliye Bakanlığınca yapılan son dakika açıklamasında kripto paralardan ”elektronik para” olarak söz edildi


Romanya Maliye Bakanlığınca yapılan son dakika açıklamasında kripto paralardan ”elektronik para” olarak söz edildi. Kripto para yasaları hazırlayacak olduklarını açıklayan yetkili, bu konuda Romanya hükümetinin kesin kararının olduğunu ve kripto paralarla ilgili hazırlanacak olan yasaların yakın zamanda devreye alınabilecek olduğunun mesajını verdi. Romanya yönetiminin elektronik paralar ile ilgili hazırlayacak olduğu yasalar konusunda kesin kararlar vermediğini belirten yetkili, yeni yasalar üzerinde çalışmalarına devam ettiklerini ve en kısa süre içerisinde elektronik para yasalarının ülkede mevcut yasalar ile eşit bir şekilde açıklanacak olduğunu açıkladı.

AB üyesi ülkelerden birisi olması ve AB üyesi ülkelerin aldığı kripto para önlemlerine benzer yasaları devreye alması beklenen Romanya ile ilgili Güney Kore ve Malta yönetiminin elektronik para yasalarını baz alabilecek olduğu düşünülmekte.

Türkiye ve Birçok Ülke Yasa Hazırlamadı

Romanya henüz daha yasal olarak elektronik para önlemleri almamışken bu yönde birçok yasal hazırlığını sürdürüyor. ABD ve Türkiye gibi ülkeler ise hala daha yasalar hazırlamadıklarından dolayı elektronik paralar alanında büyük bir boşluk durumu hakim oluyor. ABD’nin ve Türkiye’nin elektronik paralar ile ilgili nasıl ve ne zaman önlemler alacak olduğu konusunda ise henüz bir açıklama ve en ufak bir bilgi maalesef ki yok.

  • Malta dünyada en iyi kripto para yasalarına sahip olan ülke iken AB üyesi ülkeler ise elektronik para yasalarını hazırlamayı sürdürüyorlar.