Binance CEO’su Changpeng Zhao: İddialar yalan!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz günlerde bir ekran görüntüsü paylaşarak Binance’ın bir ICO’yu listelemek için en az 400 BTC talep ettiği iddialarına sert çıktı


Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz günlerde bir ekran görüntüsü paylaşarak Binance’ın bir ICO’yu listelemek için en az 400 BTC talep ettiği iddialarına sert çıktı. Hem iddiaları yalanlayan, hem kendisi ile çelişen bir açıklama yapması dolayısı ile Çin basınında tepki çeken Zhao, önce bu iddiaların yalan olduğunu ve kimseye ICO listelemek için 400 BTC talep ettiklerine dair bir mail göndermediklerini iddia etti, sonra ise bu tür konuları birlikte yüz yüze konuştuklarını belirterek para alarak işlem yaptıklarını doğruladı.

Çin basınında ”ne dediğini kendisi de bilmiyor” ifadelerinin kullanılmasına neden olan Zhao, ICO’ların listelenmesi için bazen 400 BTC değil 4000 BTC verilse dahi listeleme izni vermeyebilecek olduklarını ve sistemi istedikleri gibi yönetebilecek olduklarını belirterek tepkilerin odağına yerleşti.

Birçok alternatif var!

Binance’ye oranla dünyada birçok alternatif olduğunu belirten kripto para yorumcuları ise son dönemde Zhao ve Binance yönetiminden yapılan bu tür açıklamaların devam etmesi durumunda sonucun çok daha fazla kötü olabilecek olduğunu açıkladı. Binance birçok yatırımcı tarafından ilk tercih olarak kullanılsa bile bu ve buna benzer açıklamalar çok daha fazla tepkilerin odağında kalınmasına ve daha fazla insanın yatırımlarını farklı kripto para borsalarına taşıması için bir etken olarak gösteriliyor.

Binance yerine birçok alternatif olması da bunu tetikliyor.