”AppleJeus” kripto para sahiplerini hedef aldı!

Kuzey Koreli hacker grubu olan ve daha önce adını birkaç sefer büyük girişimleri ile tanıtan Lazarus geri döndü


Kuzey Koreli hacker grubu olan ve daha önce adını birkaç sefer büyük girişimleri ile tanıtan Lazarus geri döndü. Kim Jong-un emri altında çalıştığı ve devlete gelir sağlamak için tüm imkanların seferber edildiğinin iddia edildiği grubun şimdilerde yeni bir yazılım geliştirdiği ve kötü amaçlı ”AppleJeus” isminin verildiği bu yazılım sayesinde tüm kripto para borsalarını ve kripto para sahiplerini hedef alabilecek olduğu iddia edildi.

Apple MacOS işletim sistemine yönelik cihazlar için geliştirildiği saptanan ”AppleJeus” casus yazılımının bilgisayara belirli bir takım araçlar ile sızabildiği, hemen ardından ise kripto para borsası hesabında bulunan tüm parayı çalmayı hedeflediği iddia edildi.

Kuzey Kore rejimi için çalıştılar

Lazarus’un yıllar boyunca Kuzey Kore’de mevcut Kim Jong-un dikta yönetimi için çalıştığı ve tekrar geri dönmesinin ülkede bir takım ekonomik krizlerin yaşanması dolayısı ile tekrar aktif olduğu iddia edildi. Kaspersky Labs’ın yaptığı açıklamaya göre Lazarus’un yeni ”AppleJeus” kötü amaçlı yazılım Apple cihaz kullanıcılarının %100 güvende olmadığını gösteren ve doğrulayan bir konu.