İzlanda madencilik ile ilgili önlemler alabilir

İzlanda yönetiminin kripto paralar ile ilgili madencilik yapan ve ülkede yerel kaynakları tüketen vatandaşlar ve yabancılar hakkında önlemler alabilecek olduğuna dair endişeler artıyor


İzlanda yönetiminin kripto paralar ile ilgili madencilik yapan ve ülkede yerel kaynakları tüketen vatandaşlar ve yabancılar hakkında önlemler alabilecek olduğuna dair endişeler artıyor. Ülkede kripto para sahibi olan birçok kişi düşük enerji ve yenilenebilir enerji kaynaklarının aktif kullanımı dolayısı ile kripto para madenciliği yapmak konusunda bir an olsun geri kalmıyor ve ülkenin enerji kaynaklarını fazlası ile sömürüyor. Birçok insan kripto para sahibi olduktan hemen sonra ülkesinde kripto para madenciliğinin ne kadar fazla yararlı ve geçerli olduğu konusunda araştırmalar yaparak birçok kez kripto paralar konusunda adım atmayı ve şansını denemeyi düşünüyor.

İzlanda’yı kullanıyorlar

Madenciler İzlanda’da neredeyse bedava olan enerji fiyatları dolayısı ile ülkenin enerji kaynaklarını aşırı yoğunlukta kullanıyor ve ülkede enerji kaynaklarının aktif olarak sürekli daha fazla üretim yapmasında etkili oluyorlar. İzlanda hükümetinin ise kripto para madenciliği konusunda gelecekte olası artışları engellemek ve ülkenin enerjisinin kripto para madenciliğine gitmesini engellemek için adımlar atacak olduğu iddia ediliyor. Bu konuda resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.