Google Güvenlik Uzmanlarından Kripto Borsaları Uyarısı!

Google güvenlik uzmanlarına göre Kripto para borsalarında 2FA SMS kullanımı yatırımcıları üzebilir


Google güvenlik uzmanlarına göre Kripto para borsalarında 2FA SMS kullanımı yatırımcıları üzebilir.

Kripto para borsalarında sıklıkla kullanan 2FA SMS kullanımı telafisi mümkün olmayan kayıplar yaşatabilir. Google’ın hesap güvenliği birim başkanı olan Mark Risher’in açıklamasına göre kripto paraların hackerlar için bir cazibe merkezi niteliğinde. Yeterli güvenlik sistemi olmayan kripto para cüzdanları ile kripto para borsaları hackerların açık hedefinde. 

Risher’in açıklamasına göre hackerlar geliştirdikleri yeni bir yöntemle, kullanıcıları SIM bilgilerini kopyalıyor ve doğrulama kodu hesabın gerçek sahibi yerine dolandırıcıların telefonuna gidiyor. Korsanlar bilgileri ele geçirdikten sonra tüm cüzdanı boşaltabiliyor. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kullanıcı kripto para borsalarında 2FA SMS kullanımı yüzünden 24 milyon dolarlık kripto parasının çalındığı iddiasıyla AT&T’ye tam 224 milyon dolarlık dava açmasıyla birlikte kullanıcılar 2 faktörlü güvenlik sistemine şüphe ile yaklaşmaya başladılar.

Google Authenticator Çok Daha Güvenli!

Google iki faktörlü doğrulamada yaşanan güvenlik sorunlarına çözüm bulmak isteyen firmalardan birisi. Mark Risher, kullanıcıların SIM kopyalanmasına bağlı olarak geliştirdikleri çözümlerden sadece birisi olan Google Authenticator uygulamasının önemli bir güvenlik sorununu çözdüğünü dile getiriyor. Google’ın yeni güvenlik uygulamasıyla birlikte telefonunuza herhangi bir kod gelmiyor. Kod direkt olarak telefonunuzda bulunan uygulama tarafından üretilir. Bu güvenlik yöntemiyle birlikte kripto para cüzdanınıza erişmek için belli süre içerisinde erişim imkanı bulunan ve uygulamanın özel olarak ürettiği kodu sisteme girmeniz gerekiyor. Dolandırıcılar SIM kartınızı kopyalasalar bile SIM kartınıza mesaj gelmeyeceği için hesabınıza giriş yapamayacaktır.