OKEx’in CEO’sunun Kişisel Verileri Deep Web’de Satışa Çıktı

OKEx ve Okcoin’in kurucusu Star Xu‘nun kişisel verilerinin çalınıp karanlık ağ‘da 1 dolar karşılığında satışa çıkarıldığı iddia edildi


OKEx ve Okcoin’in kurucusu Star Xu‘nun kişisel verilerinin çalınıp karanlık ‘da 1 dolar karşılığında satışa çıkarıldığı iddia edildi.

Kripto para piyasasının hali içler acısı olsa da hacker’lar dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Çinli medya organı Blockbeast‘ın haberine göre drenchen adlı bir kişi OKEx‘in kurucusunun kişisel verileri karanlık ağ’da 1 dolar karşılığında satmaya çalıştı.

drenchen” nickli kişinin satmaya çalıştığı veriler Star Xu’nun kimlik numarasını, ev adresini, doğum yerini, eşinin ismini, arabasının markasını, iş hayatına yönelik bilgilerini ve sosyal medya hesaplarını içerdiği iddia ediliyor.

Bilindiği üzere Bitcoin son bir yılda %85’in üzerinde değer kaybetti ancak karanlık ağ’daki Bitcoin kullanımı bu istatistiğe aykırı olarak yükselişe geçmiş durumda. Zaten mantıksal açıdan bakarsak Bitcoin’in fiyatının düşük olmasının karanlık ağ kullanıcıları için daha iyi bir şey olduğunu anlayabiliriz.

Chainalysis’in baş ekonomisti Kim Grauer karanlık ağ’daki Bitcoin kullanımına ilişkin Reuters’a şu açıklamaları yapmıştı:

Karanlık ağ’da bir şeyler satın almak isteyen kullanıcılar için Bitcoin’in fiyatının ne kadar dalgalandığı önemli değil.