Coinbase Avrupa’daki Müşterine PayPal Desteği Sunmaya Başladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, Avrupa’daki müşterileri için PayPal desteği sunmaya başladı


Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, Avrupa’daki müşterileri için PayPal desteği sunmaya başladı.

Coinbase tarafından yapılan açıklamada 5 Şubat 2019 Salı gününden itibaren Avrupa’daki müşterileri için PayPal desteği sunacaklarını açıkladı. Coinbase ilk olarak 14 Aralık 2018’de Amerika’daki müşterilerileri için PayPal desteği sunmaya başlamış ve Amerika’daki müşteriler, PayPal hesaplarını kullanarak anlık olarak ücretsiz USD çekimi yapabiliyorlardı.

Coinbase’in proje müdürü Allen Osgood blog gönderisinde Amerikalı müşterilerin 14 Aralık’a kadar Coinbase hesaplarından fiat (USD) para çekmeleri için hem bir ACH hem de Fedwire hesabına ihtiyaçları vardı. Bu geleneksel ağı kullanmak, para çekiminin 2 iş gününe kadar sürmesi anlamına geliyor.

Ancak Coinbase’in PayPal desteği sunmasıyla birlikte Amerikalı müşteriler Coinbase hesap bakiyelerinden anlık olarak %1.49 çekim ücreti ödemeden para çekebilmeleri anlamına geliyor.

Coinbase’in PayPal desteğiyle PayPal hesaplarına para çekmek isteyen kullanıcıların, Coinbase’de oturum açmaları ve PayPal hesaplarını ile Coinbase hesapları arasında bağlantı yapmaları ve Nakit çekerken ödeme seçeneği olarak PayPal’ı seçmeleri gerekiyor.

Coinbase 5 Şubat 2019 tarihinden itibaren artık Avrupa’daki müşterilerine de PayPal ile pata çekme desteği sunmaya başladı. Coinbase tarafından şu açıklama yapıldı.

“Tüm Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerindeki  müşterilerinin(İzlanda, Liechtenstein, Norveç, İsviçre) PayPal ile çekim yapabilmeleri için desteğini genişletiyor.”

Coinbase açıklamasında ayrıca PayPal desteğini eklemeden önce Avrupa’daki müşterilerinin fonlarını hızlı çekebilmeleri için tek seçeneklerinin SEPA ve UK Faster Payments olduğunu belirtti.

Coinbase ayrıca bahsedilen ülkeler dışında bulunan Avrupa ülkelerine de 2019 yılı içerisinde PayPal desteği sunacağını açıkladı. Son olarak dünyanın önde gelen ödeme platformlarından birisi olan PayPal, BDDK tarafından lisans başvurusu reddedilince 2016 yılında Türkiye faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.