”Koyulan Yasaklar Geçici Olabilir”

LinkedIn’in kurucusu Eric Ly, Facebook, Twitter ve Google tarafından kripto para reklamlarına konulan yasaklar ile ilgili olarak konuştu


LinkedIn’in kurucusu Eric Ly, Facebook, Twitter ve Google tarafından kripto para reklamlarına konulan yasaklar ile ilgili olarak konuştu. Kripto paralara konulan yasakların geçici olduğunu ifade eden Ly, bu konuda kendisinin düşüncesinin bir süre sonrasında yasakların kaldırılması yönünde olduğuna değinerek, en kısa süre içerisinde reklam yasaklarının derhal kaldırılması gerektiğini açıkladı.

Uzun Ama Anlamlı Açıklama Yaptı

LinkedIn’in kurucusu Eric Ly, “Bu gibi platformların kendileri için biraz muhafazakar bir tutum sergilediklerini düşünüyorum. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yakın zamanda insanlardan ve şirketlerden bilgi edinmek için epey soru sorup celpname yolluyordu. Bence bu şirketlerin çoğu (Facebook, Twitter, Google) reklam yapmayarak değil ICO faaliyetlerine dahil olmayarak kendilerini korumaya çalışıyorlar çünkü büyük ihtimalle SEC’in henüz belli olmayan kararından kaçınmak istiyorlar.

Ama bunun geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bence düzenlemeler hallolduğu zaman token satışlarıyla alakalı reklamlar bu platformlarda yeniden yapılabilecekler.”

“Benim de düşünebildiğim tek şey bu çünkü 2000’lerin başlarında Dijital Milenyum Telif Hakkı Yasası denilen bir şey vardı ve online platformlar (bu yasa doğrultusunda) kendi kullanıcıları tarafından bu platformlarda üretilen içeriğin sorumluluğunu üstlerinden atabiliyorlardı. Yani web 2.0’ın bu kadar büyümesini sağlayan en önemli yasalardan biri budur. Reklamcılık da reklam hangi sektörle ilgili olursa olsun bu yasa kapsamına alınmalı.

Ama işin özünde bu yasağın bu platformlar tarafından SEC’in muhtemelen epey ilginç olacak sorularıyla uğraşmamak için alınmış bir önlem olduğunu düşünüyorum.”

“LinkedIn’in henüz diğer sosyal medya platformları gibi bir karara vardığını sanmıyorum ve nasıl bir yol izleneceğini göreceğiz. (Diğer platformlarla) benzer sebeplerle benzer bir karara varsalar şaşmam. Ama şu aşamada sebebin ne olabileceği hakkında ancak varsayımda bulunabiliriz.”