İddia: Merkez Bankaları Bitcoin Stoklayacak

Morgan Creek Digital kurucusu Anthony Pompliano  merkez bankalarının yakın gelecekte Bitcoin stoklamaya başlayacağını iddia ediyor


Morgan Creek Digital kurucusu Anthony Pompliano  merkez bankalarının yakın gelecekte Bitcoin stoklamaya başlayacağını iddia ediyor. Kripto para topluluğunun yakından takip ettiği isimlerden biri olan Pompliano‘ya göre merkez bankaları altından sonra rotalarını Bitcoin’e çevirecek.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden bir takım açıklamalarda bulunan Anthony Pompliano, şunları kaydetti:

Merkez bankaları yılın ilk 6 ayında 15 milyar dolardan fazla altın aldılar. ABD dolarının risklerine karşı korumaya çalışıyorlar. Bankaların Bitcoin’in farkına varmasını bekleyin. Merkez bankaları Bitcoin’e akın edecek.

Financial Times‘ta yer alan habere göre dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları 2019 yılının ilk çeyreğinde toplamda 15.7 milyar dolarlık altın satın aldı. Merkez bankalarının bu hamleleriyle rezervlerini çeşitlendirmeyi ve dolar bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Merkez bankalarının altın alımının rekor düzeye ulaşmasının ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarından kaynaklanıyor. Dünya Altın Konseyi’nin ise bu konu nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!


Bunlar da ilginizi çekebilir: