SON DAKİKA: Bakkt 23 Eylül’de Resmen Başlıyor!

Bakkt 16 Ağustos’ta yaptığı açıklamada ilk duyurulduğu tarihten bir yıl sonra yani 23 Eylül’de fiziki Bitcoin vadeli işlemlerini resmen piyasaya süreceğini duyurdu


Bakkt 16 Ağustos’ta yaptığı açıklamada ilk duyurulduğu tarihten bir yıl sonra yani 23 Eylül’de fiziki Bitcoin vadeli işlemlerini resmen piyasaya süreceğini duyurdu.

Bakkt cephesinden yapılan açıklamada fiziki Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleriyle birlikte depolama hizmetini de kurumsal yatırımcıların kullanımına sunacak. Geliştirme sürecinde yaşanan sorunlar nedeniyle uzunca bir süre piyasaya sürülmesi ertelenen Bakkt fiziki vadeli işlem sözleşmelerinin önümüzdeki ay piyasaya sürülecek olmasıni kripto para yatırımcıları da heyacanla karşıladı.

CFTC Fiziki Bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmelerine Yeşil Işık Yaktı

Dünyanın en büyük borsalarından New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange’in (ICE) kurduğu kripto para platformu BAKKT Borsası fiziki Bitcoin vadeli işlemlerinde sürecin sonuna geldi. Hatırlanacağı üzere Bakkt geride bıraktığımız Temmuz ayında fiziki Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri için kullanıcı kabul testlerine başladığını duyurmuştu. Kullanıcı kabul testlerini başarılı bir şekilde yürüten Bakkt, CFTC’den de fiziki  Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri için onay almasının ardından kripto para piyasasının heyecanla beklediği ETF’ler için beklenen açıklamayı yaptı.

Açıklamanın ardından Bitcoin fiyatı da hızlıca yükselişe geçti. Popüler kripto para Bitcoin haberimizin hazırlandığı sırada 10.390 dolar bandında işlem görüyordu.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!