Popüler Borsada 48 Bitcoin Toplamda 15 Dolara Satıldı

Önde gelen kripto para borsalarından BitMAX‘te yaşanan anormal piyasa dalgalanmaları üzerine harekete geçen bazı yatırımcılar piyasa değeri 500 bin dolar olan 48,6 Bitcoin’i sadece 15 dolara satın aldı

Bitcoin kaç dolar

Önde gelen kripto para borsalarından BitMAX‘te yaşanan anormal piyasa dalgalanmaları üzerine harekete geçen bazı yatırımcılar piyasa değeri 500 bin dolar olan 48,6 Bitcoin’i sadece 15 dolara satın aldı.

BitMax yetkilileri olayın üzerine harekete geçti ve platformdaki sorundan faydalanarak ucuza Bitcoin satın alan hesapları geçici süreliğine askıya aldı.

Sorun AWS’ten Kaynaklanıyor

Sabah duyurduğumuz üzere Amazon Web Services‘ta (AWS) yaşanan sorun nedeniyle Binance, BitMEX ve KuCoin gibi bazı popüler kripto para borsaları kullanıcılarına hizmet vermekte sorunlar yaşamıştı.

Hatta Binance ve BitMEX para yatırma & çekme işlemlerini geçici olarak askıya aldığını duyurmuştu. Sonrasında ise Primitive Ventures’ın kurucu ortağı Dovey Wan sorunun Asya merkezli borsaları etkilediğini iddia etmiş ve bu iddialar daha sonrasında Binance cephesinden gelen açıklamalarla doğrulanmıştı.

Yaşanan sorun nedeniyle kripto paraların fiyatlarında olağnüstü dalgalanmalar kaydededildi. Sorunun yaşandığı borsalardan biri olan BitMax’te ise Bitcoin, çok kısa bir süre içerisinde 8500 dolara geriledi. Bu sırada borsada Ethereum 0,33 dolardan EOS ise 109 dolardan işlem görüyordu.

İşlem geçmişi ayrıntılı bir şekilde incelendiğinde bazı uyanık kullanıcıların 0,32 dolardan 45 Bitcoin, 0,35 dolardan ise 3,4 adet Bitcoin satın aldığı tespit edildi. Toplamda 15 dolara 48 Bitcoin satın alan kullanıcılara Bitcoin’leri teslim edilecek mi yoksa geri mi alınacak bunu hep birlikte göreceğiz.

Saatler öncesinde BitMax cephesinden yapılan açıklamada bazı hesaplarda alım satım işlemleri geçici olarak durdurulduğu belirtilmişti. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından hesapların tekrar açılması bekleniyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!