Sıcak Gelişme: Craig Wright Rekt Oldu, O İsme 500 Bin Bitcoin Ödeyecek

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden ancak  Genesis bloğunu imzalamayarak bunu gerçekten kanıtlamaktan kaçınan Craig Wright‘a geçtiğimiz yıllarda açılan dava nihayet sonuçlandı


Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden ancak  Genesis bloğunu imzalamayarak bunu gerçekten kanıtlamaktan kaçınan Craig Wright‘a geçtiğimiz yıllarda açılan dava nihayet sonuçlandı.

ABD’nin Florida eyaletinde görülen davada Bitcoin hırsızlığıyla suçlanan Wright haksız bulundu ve eski ortağının 500 bin Bitcoin’ini çaldığı kararına varıldı.

 

2013 yılında hayatını kaybeden ortağı David Kleiman‘ın binlerce Bitcoin’ini çaldığı gerekçesiyle Craig Wright‘a Kleiman‘ın kız kardeşi Irre Kleiman tarafından dava açılmıştı.

Dava dosyasında Dave Kleiman ve Craig Wright’ın 2013 yılına kadar işletttikleri madencilik faaliyetlerinden 1 milyonu aşkın BTC elde ettikleri belirtiliyor. Wright’ın ise Kleiman’ın ölümünden sonra sahte belgelerle bu Bitcoin’lerin üzerine yattığı iddia ediliyordu.

Dava nihayet sonuçlandı. Mahkeme Wright’ın sunduğu kanıtları yetersiz buldu ve kazılan Bitcoin’lerin yarısının Kleiman ailesine geri iadesine hükmetti. Son dönemde Bitcoin SV nedeniyle oldukça fazla Bitcoin kaybeden Wright, Kleiman ailesine 500 bin Bitcoin’i ödeyebilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!