İlginç! Kuzey Kore’nin İkinci Kripto Konferansı Merakla Bekleniyor

Geride bıraktığımız Nisan ayında Kuzey Kore’de düzenlenen kripto para ve Blockchain konferansı yaklaşık 100 kişinin katılımıyla ilgi odağı haline gelmiş ve ilgilenenler tarafından merakla takip edilmişti


Geride bıraktığımız Nisan ayında Kuzey Kore’de düzenlenen kripto para ve Blockchain konferansı yaklaşık 100 kişinin katılımıyla ilgi odağı haline gelmiş ve ilgilenenler tarafından merakla takip edilmişti.

Bu ilgi Kuzey Koreli yetkililer tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmış ve ikincisinin düzenleneceğinin sözü verilmişti. Ancak o günlerde net bir tarih belirtilmemişti.  Edindiğimiz bilgilere göre ikinci konferansın 2020 yılının Şubat ayında düzenlenmesi planlanıyor.

Katılımın ilk konferansa oranla daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Konferansa katılımı arttırmak için ilkinde olduğu gibi ikincisinde de kısıtlamaların çoğundan vazgeçilmiş durumda. Hatta K.Kore’nin arasının açık olduğu ABD gibi ülke vatandaşlarına da davet niteliğinde bir dipnot düşüldü. “Yeniden açığız, elektronik aletler ve cihazlar getirilebilir. İnternet erişimi sağlanacaktır.”

Kuzey Kore’nin kitle imha silahlarını finanse etmek için kullanıldığı düşünülen kripto paralara ilişkin konferans 2020 yılının şubat ayının son haftasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’nun açtığı Pyongyang Bilim ve Teknoloji Kompleksi’nde düzenlenecek.

2 Milyar doları aşkın değere sahip kripto para çalıp bu parayla kitle imha silahları geliştirmekle suçlanan  Kuzey Kore hükümeti bu suçlamalar karşısında deyim yerindeyse hiç oralı bile olmuyor ve hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor.

Kuzey Kore’de kripto paraların geleceğini ve gidişatının analizi açısından önemli sayılabilecek ikinci kripto para konferansı heyecanla bekleniyor…

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!