SON DAKİKA: ABD’nin En Büyük Üçüncü Bankası Kendi Kripto Parasını Çıkartacağını Açıkladı

ABD’nin en büyük üçüncü bankası Wells Fargo, 2020 yılında uluslararası transferler için kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini açıkladı


ABD’nin en büyük üçüncü bankası Wells Fargo, 2020 yılında uluslararası transferler için kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini açıkladı.
17 Eylül’de yayınlanan bir basın bülteninde Wells Fargo’nun yeni havale platformun dağıtık defter teknolojisi‘ne (DLT) odaklı uluslararası bir ödeme ağı olacağı belirtildi.

Wells Fargo Digital Cash

ABD’nin en önemli bankacılık devlerinden biri olan Wells Fargo ayrıca ödemeler ağı için ise Wells Fargo Digital Cash olarak adlandırılan stabil kripto para birimi kullanılacak. Wells Fargo cephesinden yapılan açıklamaya göre Wells Fargo Digital Cash’in ilk olarak deneme amacıyla şirket içi işlemler için kullanılması planlanıyor.

Wells Fargo’nun İnovasyon Grubu Başkanı Lisa Frazier konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Wells Fargo Digital Cash, dünyanın dört bir yanındaki insanlarım gerçek zamanlı finansal etkileşimlerin önündeki engelleri kaldırma potansiyeline sahip.

Wells Fargo, bu hamlesiyle, ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase’i takip ediyor. Hatırlanacağı üzere JPMorgan Chase, küresel finans alanındaki değişimlere bir çözüm olarak bu yılın başlarında dijital bir para birimi JPM Coin’i duyurmuştu.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!