Japonya Bankası Başkanından Libra Açıklaması “Toplum Üzerinde Büyük Bir Olacak”

Henüz piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen duyurulur duyurulmaz en çok konuşulan kripto paralardan biri olan Facebook’un Libra’sı için bir açıklamada Japonya’dan geldi


Henüz piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen duyurulur duyurulmaz en çok konuşulan kripto paralardan biri olan Facebook’un Libra’sı için bir açıklamada Japonya’dan geldi.

Japonya Bankası’nın Başkanı Haruhiko Kuroda, Reuters’ın haberine göre 23 Eylül’de şirket liderleriyle bir araya geldi. Görüşmede Libra gibi dijital paraların düzenlenmesinded uluslararası işbirliğinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Haruhiko Kuroda, regülatörlerin bu tarz varlıklar için üst düzey düzenlemeler yaptıklarından emin olmaları gerektiğini belirtti.

Haruhiko Kuroda ayrıca Libra’nın piyasaya sürülmesi durumunda toplum üzerinde büyük bir etkisi olacağını da sözlerine ekledi.

Libra Para Politikasını Tehdit Mi Ediyor?

Duyurulmasının ardından Avrupa’dan Çin’den ve Amerika’dan ciddi tepkiler alan Libra için Japonya da Temmuz ayında bir konferans düzenlemiş, bu konferansta Libra’nın mali istikrar üzerindeki etkileri tartışılmıştı.

Hükümetlerin Libra Karşıtlığı

Özellikle Avrupalı hükümetler Libra karşıtlığıyla ön plana çıkıyor. Alman Şansölye Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, hükümete Libra ve benzeri kripto para projelerini reddetme çağrısında bulunmuştu. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ise birkaç ay önce Libra’nın Avrupa’da piyasaya sürülmesine izin verilmeyeceğini böylesine bir durumun parasal egemenliği tehlikeye atabileceğini kaydetmişti.

Avrupa ve Asya’da tüm bunlar olurken Libra’nın geliştiricisi Facebook’un geenç CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz hafta senatörler ile yemek yedi. Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri de Libra’ydı.

Haftalık Teknik Analiz Serimize Göz Attınız Mı?

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!