Apple CEO’su Tim Cook’tan Kripto Para Açıklaması

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin bir bir kripto para sektörüne giriş yapması nedeniyle herkes Apple’ın da bu yönde bir girişimi olacağını düşünmeye ve bu yönde türlü türlü iddialar ortaya atmaya başladı


Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin bir bir kripto para sektörüne giriş yapması nedeniyle herkes Apple’ın da bu yönde bir girişimi olacağını düşünmeye ve bu yönde türlü türlü iddialar ortaya atmaya başladı. Ancak Apple CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamayla bu iddialara noktayı koydu.

Apple Pay’den Kripto Para Açıklaması

Apple her ne kadar kripto paralar konusunda dişe dokunur bir girişimde bulunmasa da Apple Pay cephesinden kripto para açıklaması gelmişti. Apple Pay’in Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey‘in yaptığı “Kripto paraları yakından takip ediyoruz” açıklaması önümüzdeki dönemlerde Apple’ın yeni bir girişimle karşımıza çıkabileceği söylentilerini de beraberinde getirmişti.

Özellikle Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un akıllı telefonlarında kripto para cüzdanı desteği vermesi Apple’ın rakibinin bu hamlesini karşılıksız bırakmayacağı iddia edilmişti.

Kripto Paralara Sıcak Bakmıyorum

Ancak Apple’ın bir numaralı ismi CEO Tim Cook, CNBC‘ye verdiği demeçte kripto paraların Apple’ın gündeminde olmadığını açıkladı. Facebook‘un kripto para birimi Libra‘yı piyasaya sürerek hükümetlerle güç yarışına girmemesi gerektiğini dile getiren Cook, paranın kontrolünün hükümetlerin elinde olması gerektiğini savundu ve bu fikre sıcak bakmadığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın