Florida Eyaleti Hacker’lara 600 Bin Dolarlık Bitcoin Ödeyecek: İşte Nedeni?

Florida eyaletine bağlı küçük bir şehir, fidye yazılımı saldırısına uğradı.  Şehir, hacker’ların bilgisayar sistemleri üzerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından fidye olarak 600 bin dolarlık Bitcoin ödemeyi kabul etti


Florida eyaletine bağlı küçük bir şehir, fidye yazılımı saldırısına uğradı.  Şehir, hacker’ların bilgisayar sistemleri üzerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından fidye olarak 600 bin dolarlık Bitcoin ödemeyi kabul etti.

Hacker’lara 65 Bitcoin Gönderilecek

Palm Beach Post’un Pazartesi günkü haberine göre Riviera Beach Belediye Konseyi, oy birliğiyle şehrin bilgisayar ağına tam erişimin yeniden kazanılması umuduyla hacker’lara yaklaşık 592.000 dolar değerinde 65 bitcoin ödenmesini onayladı.

Yaklaşık iki hafta önce gerçekleşen siber saldırı kentin tüm bilgisayar ağını kullanılamaz hale getirmişti. Belediye meclisi e-posta ve telefon servislerine erişemiyordu. Polis departmanı ise trafik tutanakları için eski usül kağıt sistemine dönüş yaptı.

Ödemenin yapılmasının ardından, bilgisayar korsanlarının şifre çözme anahtarını yetkililerle paylaşması bekleniyor ancak bunun gerçekleşeceğine dair hiçbir garanti yok.

Bunları da okuyabilirsiniz:

Röportaj: Selcoin’den Libra, Bakkt ve Blok Ödülü Yarılanmalarına İlişkin Önemli Açıklamalar

Facebook’un Kripto Para Birimine İlişkin Detaylar Netleşti: Libra & Calibra

Eski SEC Direktörü Uyardı: Binance’in Başı Fena Halde Derde Girebilir

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!