RAPOR: Dark Web’de Her 1 Dolarlık Bitcoin’e Karşılık 800 Dolarlık İtibari Para Aklanıyor

Yakın zamanda yayımlanan bir rapora göre suçlular yasa dışı faaliyetleri için kripto paralar yerine açık ara farkla itibari para birimlerini tercih ediyor


Yakın zamanda yayımlanan bir rapora göre suçlular yasa dışı faaliyetleri için kripto paralar yerine açık ara farkla itibari para birimlerini tercih ediyor.

Kripto para ve Blockchain sektörlerine ilişkin istatistikleri ve araştırma verilerini yayınlayan Messari.io tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, dark web’de her 1 dolarlık Bitcoin’e karşılık, itibari para birimleriyle 800 dolarlık para aklanıyor.

Messari, söz konusu araştırmasında karşılaştırma için Bitcoin verilerini Chainalysis’ten; itibari para birimleriyle ilgili verileri ise BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nden aldığını duyurdu.

Europol’ün geçtiğimiz dönemlerde Messari ile aynı konuda yaptığı başka bir araştırmada suçluların yasa dışı faaliyetlerinde kripto paralar yerine sıklıkla itibari para birimlerini tercih ettiği ortaya çıkmıştı. Europol’e göre suçlular para aklama faaliyetlerinin bir adımında kesinlikle kağıt para kullanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin geçtiğimiz hafta Facebook’un kripto para projesi Libra hakkında düzenlediği basın toplantısında Bitcoin gibi kripto paraların milyarlarca dolarlık illegal faaliyette kullanıldığını belirtmiş ve  bu durumu bir ‘ulusal güvenlik sorunu’ olarak nitelendirmişti.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!