Bitcoin Son 24 Saatte 1.500 Doları Aşkın Değer Kaybetti: 7.500 Dolar Mümkün Mü?

Bitcoin uzun süreli stabil görünümünün ardından dün büyük bir kırılma yaşadı


Bitcoin uzun süreli stabil görünümünün ardından dün büyük bir kırılma yaşadı. Analistler zaten BTC/USDT grafiğindeki sıkışmanın yeni ve büyük bir kırılmaya gebe olduğunu her fırsatta dile getiriyordu. Ancak özellikle de Bakkt gibi çok önemli bir platformun hayata geçecek olması nedeniyle beklentiler bu kırılmanın yukarı yönlü olacağına ilişkindi.

Dün gece saatlerinde Bitcoin fiyatı ani bir kırılma yaşayarak son 2,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu kırılmada Bitcoin 1,500 doları aşkın değer kaybetti. Yaklaşık %15’e yakın değer kaybeden Bitcoin birçok büyük borsada 8.000 doların altını dahi gördü.

Eylül ayının başından bu yana 9.800-10.400 dolar aralığında sıkışan Bitcoin, şimdi hızlı bir şekilde 8 bin dolar bandına geriledi. Önde gelen analistler Bitcoin’in  hızlı bir şekilde 7.500 dolar direncini test etmeye başlayabileceğini öngörüyor.

Bitcoin haberimizin hazırlandığı sırada Tradingview verilerine göre 8.272 dolardan işlem görüyordu.

Haftalık Teknik Analiz Serimize Göz Attınız Mı?

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!