Ripple’dan Yeni Ortaklık: Finansal Teknolojiler Devi Artık RippleNet’i Kullanacak

Londra merkezli fintech firması Finastra, daha hızlı sınır ötesi ödemeler arayan işletmelere hizmet sunan Ripple’in blok zinciri bazlı ödeme ağı RippleNet’e katıldı

xrp yorum

Londra merkezli fintech firması Finastra, daha hızlı sınır ötesi ödemeler arayan işletmelere hizmet sunan Ripple’in blok zinciri bazlı ödeme ağı RippleNet’e katıldı.

Hamle, Finastra’nın müşterileri, yani bankalar ve finans kurumları, RippleNet’in 200’den fazla ortağıyla bağlantı kurup işlem yapıp uluslararası ödemeleri “hızlı ve güvenilir” hale getirecek. Finastra dünyanın en büyük 100 bankasından 90’ına ve 9 bin müşteriye hizmet sunuyor. Şirketin yıllık geliri ise 1,9 milyar dolar.

Fintech firmasının müşterilerinin de artık Ripple’in sınır ötesi ödemeler için RippleNet’in “Talep Üzerine Likidite” ürününü kullanma seçeneğine sahip olacağını açıkladı. Finastra’nın bankacılık müşterilerine şu anda “her ay milyonlarca işlem” gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Finastra’nın kıdemli başkan yardımcısı Riteesh Singh, Ripple ile ortaklığın özellikle “geleneksel bankacılık maliyetlerinin yüksek olduğu” bölgelerdeki müşterileri için faydalı olacağının altını çizdi.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın