DİKKAT: Popüler Kripto Para Borsasında Kritik Güvenlik Açığı

Kullanıcılarının hisse senedi ve kripto para satın almasına olanak sağlayan kripto para uygulaması Robinhood’da güvenlik açığı tespit edildi

kripto para rehberi

Kullanıcılarının hisse senedi ve kripto para satın almasına olanak sağlayan kripto para uygulaması Robinhood’da güvenlik açığı tespit edildi.

CNBC’de yer alan habere göre, Robinhood, geride bıraktığımız hafta bazı kullanıcılarını şifrelerini güvenli olmayan bir şekilde sakladıklarını e-posta yoluyla duyurdu.  Robinhood, kullanıcı şifrelerinin “düz metin” formatında saklandığını, teknik bir aksaklıktan dolayı şifrelenemediğini açıkladı. Buna rağmen Robinhood, söz konusu problemden etkilenen kullanıcı sayısını açıklamadı.

Çarşamba günü borsa kullanıcılarından bazılarına yollanan e-postada şu ifadeler yer alıyordu:

Pazartesi günü bazı kullanıcıların kişisel bilgilerinin veri tabanımızda okunabilir bir formatta saklandığını keşfettik. Robinhood şifrenizin bu verilere dahil olabileceğini size bildirmek istedik.

CNBC’ye açıklamalarda bulunan bir Robinhood yetkilisi  sorunun 48 saat içerisinde tespit edildiğini ve ardından müşterilerine gerekli bilgilendirmenin yapıldığını ifade etti. Yetkili ayrıca sorunun herhangi bir siber saldırı nedeniyle kaynaklanmadığını bildirdi.

Kripto para borsalarındaki kişisel verilerimiz genellikle şifrelenmiş bir şekilde borsa veritabanında saklanır. Böylece herhangi bir saldırı durumunda bilgisayar korsanlarının kişisel verilere doğrudan erişiminin önüne geçilmiş oluyor. Kullanıcılarının komisyonsuz bir şekilde hisse senedi ve kripto para alışverişi yapmasına olanak sağlayan Robinhood, geçtiğimiz aylarda 6 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!