Madencilik Çiftliğinde Yangın: 10 Milyon Dolarlık Ekipman Yandı BTC Hash Rate’i Düşüşe Geçti

Erken dönem Bitcoin madencilerinden Marshall Long, 30 Ekim’de kripto para madencilik şirketi Innosilicon’ın veri merkezinde Pazartesi günü yangın çıktığını ve 10 milyon doları aşkın değer sahip madencilik ekipmanının alevlere teslim olduğunu duyurdu


Erken dönem Bitcoin madencilerinden Marshall Long, 30 Ekim’de kripto para madencilik şirketi Innosilicon’ın veri merkezinde Pazartesi günü yangın çıktığını ve 10 milyon doları aşkın değer sahip madencilik ekipmanının alevlere teslim olduğunu duyurdu.

Yangına ilişkin detaylar henüz kamuoyuyla paylaşılmadı ancak yangına rağmen kripto para madencilik ekipmanlarının çalışmaya devam ettiğini gösteren bir video basına yansıdı.

Primitive Ventures’ın kurucu ortağı Dovey Wan da yangının bilançosunun 10 milyon doları aştığını doğruladı. Haberizin hazırlandığı an itibariyle Innosilicon ise yangına ilişkin herhangi bir açıklama yapmış değil.

Hash Rate Yeniden Düşüşe Geçti

Sosyal medyada özellikle de Twitter’daki kripto para yorumcuları Bitcoin ağındaki hash rate düşüşünün yangın kaynaklı olarak düşüşe geçtiğini iddia ediyor. Bitcoin ağının hash rate değeri haberimizin hazırlandığı an itibariyle 86 kentilyon hash’ten 82 kentilyon hash’a gerilemiş durumda.

İlginizi Çekebilir

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın